32 sarven annokseen tarvitset

50 g hiivaa
150 g voita tai margariinia
5 dl vettä tai maitoa
1 rkl taikinanparannetta
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 dl rahkaa
1-1,5 ltr. gluteenitonta jauhoa
Täyte:
vaniljakiisseli, raparperi


VALMISTUS: Murenna hiiva kulhoon, sulata rasva. Lisää kädenlämpöinen neste ja taikinanparanne. Seikoita ja seisota n. 10 minuuttia. Lisää sokeri,suola, rahka ja suurin osa jauhoista. Vaivaa aluksi yleiskoneella, jotta mahdolliset paakut saadaan rikottua. Vaivaa loput jauhot hyvin taikinaan

Vaniljakiisseli:

VALMISTUS: Kattilaan maito, sokeri, perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää vaniljasokeri ja ovi. Jäähdytä.

Raparperitäyte:
400 g raparpereja
1 dl sokeria


VALMISTUS:  Sekoita aineet keskenään. Anna seisoa sarvien valmistusajan ja valuta kertynyt neste pois.

Voiteluun: munaa

Koristelu:
4 dl tomusokeria
3 rkl vettä
(tai raesokeria)


Jaa taikina 4 yhtäsuureen osaan. Kauli jokainen osa noin 30 cm halkaisijaltaan kokoiseksi kiekoksi




Jaa jokainen kiekko 8 sektoriin


Lisää jokaiselle kolmiolle leveälle reunalle ½ rkl vaniljakreemiä ja muutama valutettu raparperipala. Kääri kolmiot sarven muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille





















Käsittele jokainen taikinaerä samaan tapaan

Nostata leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia

Voitele sarvet munalla ja paista leivinuunissa n. 250 astetta n. 10 minuuttia



Jäähtyneenä koristele sokerivesikuorrutuksella




Sarvet ovat valmiita nautittaviksi.