tiistai, 19. helmikuu 2013
Raparperisarvet
32 sarven annokseen tarvitset
50 g hiivaa
150 g voita tai margariinia
5 dl vettä tai maitoa
1 rkl taikinanparannetta
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 dl rahkaa
1-1,5 ltr. gluteenitonta jauhoa
Täyte:
vaniljakiisseli, raparperi
VALMISTUS: Murenna hiiva kulhoon, sulata rasva. Lisää kädenlämpöinen neste ja taikinanparanne. Seikoita ja seisota n. 10 minuuttia. Lisää sokeri,suola, rahka ja suurin osa jauhoista. Vaivaa aluksi yleiskoneella, jotta mahdolliset paakut saadaan rikottua. Vaivaa loput jauhot hyvin taikinaan
Vaniljakiisseli:
VALMISTUS: Kattilaan maito, sokeri, perunajauho. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää vaniljasokeri ja ovi. Jäähdytä.
Raparperitäyte:
400 g raparpereja
1 dl sokeria
VALMISTUS: Sekoita aineet keskenään. Anna seisoa sarvien valmistusajan ja valuta kertynyt neste pois.
Voiteluun: munaa
Koristelu:
4 dl tomusokeria
3 rkl vettä
(tai raesokeria)
Jaa taikina 4 yhtäsuureen osaan. Kauli jokainen osa noin 30 cm halkaisijaltaan kokoiseksi kiekoksi
Jaa jokainen kiekko 8 sektoriin
Lisää jokaiselle kolmiolle leveälle reunalle ½ rkl vaniljakreemiä ja muutama valutettu raparperipala. Kääri kolmiot sarven muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille
Käsittele jokainen taikinaerä samaan tapaan
Nostata leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia
Voitele sarvet munalla ja paista leivinuunissa n. 250 astetta n. 10 minuuttia
Jäähtyneenä koristele sokerivesikuorrutuksella
Sarvet ovat valmiita nautittaviksi.