Täytevaihtoehdot: Kinkku, jauheliha, tai poro
Taikina:
200 g margariinia
2 dl perunahiutaleita
n. 5dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhoa
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi rasva joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan kovettua viileässä täytteen valmistamisen ajan.
Täyte 1
1 dl puuroriisiä
200 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
jauhelihamaustetta
Täyte 2
150 g kinkkukuutioita
1 dl paprikakuutioita
purjoa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraaastetta
Täyte 3
savuporoa
paprikaa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraastetta
Kauli taikina ohueksi levyksi, ota siitä muotilla haluamasi kokoisia pohjia
Voitele pohjien reuna kylmällä vedellä, vesi toimii "liimana"
ja pasteijat sulkeutuvat paremmin
Laita n. lusikallinen valitsemaasi täytettä ja paina kevyesti muotti kiinni
Voitele pasteijat munalla ja paista 225 ° n. 15 minuuttia
Taikina:
200 g margariinia
2 dl perunahiutaleita
n. 5dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhoa
1/2 tl suolaa
2 dl vettä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi rasva joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan kovettua viileässä täytteen valmistamisen ajan.
Täyte 1
1 dl puuroriisiä
200 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
jauhelihamaustetta
Täyte 2
150 g kinkkukuutioita
1 dl paprikakuutioita
purjoa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraaastetta
Täyte 3
savuporoa
paprikaa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraastetta
Kauli taikina ohueksi levyksi, ota siitä muotilla haluamasi kokoisia pohjia
Voitele pohjien reuna kylmällä vedellä, vesi toimii "liimana"
ja pasteijat sulkeutuvat paremmin
Laita n. lusikallinen valitsemaasi täytettä ja paina kevyesti muotti kiinni
Voitele pasteijat munalla ja paista 225 ° n. 15 minuuttia