Täytevaihtoehdot:  Kinkku, jauheliha, tai poro



Taikina:
200 g margariinia
2 dl perunahiutaleita
n. 5dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinjauhoa
1/2 tl suolaa
2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Nypi rasva joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan kovettua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Täyte 1
1 dl puuroriisiä
200 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
jauhelihamaustetta

Täyte 2
150 g kinkkukuutioita
1 dl paprikakuutioita
purjoa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraaastetta

Täyte 3
savuporoa
paprikaa
tuorejuustoa
1 muna
2 dl juustoraastetta

Kauli taikina ohueksi levyksi, ota siitä muotilla haluamasi kokoisia pohjia


Voitele pohjien reuna kylmällä vedellä, vesi toimii "liimana"
ja pasteijat sulkeutuvat paremmin




Laita n. lusikallinen valitsemaasi täytettä ja paina kevyesti muotti kiinni




Voitele pasteijat munalla ja paista 225 ° n. 15 minuuttia