Kuvan kakkuun tarviset:

8 dl gluteenitonta jauhoa
2 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
150 g margariinia tai voita
3 dl vettä
2 munaa

KUORRUTE:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 rkl tattarijauhoa
2 rkl gluteenitonta jauhoa
3 rkl laktoositonta maitoa
n. 4 dl mantelilastuja

VALMISTUS:
1. Sekoita veteen munat
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään
3. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi
4. Lisää vesi-munaseos
5. Sekoita vaivaamatta aineet sekaisin
6. Levitä seos uunipeltiä hieman pienempään, mieluiten irtopohjavuokaan, tasaisesti
7. Paista 200 astetta ja noin 20 minuuttia

Valmista pohjan paistuessa täyte:

Sulata rasva kattilassa, sekoita muut aineet sekaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee ja pulpahtaa. Nosta seos levyltä pois.

Levitä täyte puolikypsän pohjan päälle tasaisesti ja jatka paistamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ota uunista, anna jäähtyä leivinpaperilla ja leivinliinalla peitettynä ennen kumoamista.

Herkullinen toscakakku on valmis