RAHKAPULLA. Paina esim. lasin pohjalla kohonneeseen pullaan syvennys. Voitele pulla ja laita rahkatäyte syvennykseen. Ripottele ympärille raesokeria
VOI-VANILJAPULLA. Paina esim kahdella sormella kohonneeseen pullaan syvennys. Voitele reunat munalla ja laita syvennykse voisilmä ja vaniljasokeri. Ripottele ympärille raesokeria
PITKO JA TÄYTETTY PITKO. Leivo taikinasta pötky. Saksi pötky noin 3 cm viipaleiksi. Taita viipaleet vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle. Kohta liinan alla. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria. Voit tehdä tästä myös täytetyn pitkon. Kauli silloin taikina levyksi, sivele pinnalle voita,sokeria ja kanelia, kierrä rullalle. Saksi kuten edellä, kohota,voitele ja paista.
Valmistusaineet:
1 ltr vettä
100 g hiivaa
4 tl suolaa
4 dl sokeria
3 munaa
300 g voita tai margariinia
3 keskikokoista perunaa
2 rkl pullamaustetta
1,5 - 2 kg gluteenitonta jauhoa
Rahkatäyte:
rahkaa, kermaa, munaa, margariinia, sitruunan kuorta, vaniljasokeria, rusinoita
Voipulla:
Voi, vaniljasokeri
Kanelipulla:
Voi, margariini, sokeri, kaneli
Valmista taikina mieluiten yleiskoneella, jätä se pehmeäksi, jolloin se nousee paremmin. Kohota noin 40 minuuttia.
Leivo taikinasta haluamiasi pullia ja anna vielä kohota n. 20 minuuttia
Paista n. pullat 250° n. 10 minuuttia. Pitkot 220° n. 15 min
tiistai, 19. helmikuu 2013